Стале сільське господарство в Україні

Сільськогосподарське ТОВ “Дружба” – сільськогосподарське підприємство, засноване у 1997 році. Основним видом діяльності підприємства є вирощування озимої пшениці, соняшнику, кукурудзи, сої, а також інших зернових культур. Тут працює 76 осіб, які обробляють понад 2,6 тис. га орних земель. Підприємство здійснює повний цикл вирощування сільськогосподарських культур від обробітку ґрунту до обмолоту власною сільськогосподарською технікою.

Сільськогосподарське ТОВ “Дружба” постачає продукцію оптовим покупцям. Основні клієнти компанії знаходяться в Україні. У 2021 році продажі компанії перевищили 100 млн грн.

Задля покращення якості своєї продукції та її екологічної стійкості компанія інвестувала в комплексну зрошувальну систему.

Комплексне зрошення сільськогосподарських культур має багато переваг. Найбільш очевидна – збільшення врожайності. Проте комплексне зрошення також підвищує гнучкість операцій, забезпечує вищу якість продукції, зменшує або усуває пошкодження врожаю, спричинені нестачею води, продовженням вегетаційного періоду, а також практично діє як страховка від сезонної мінливості та посухи.

Додатково до цих переваг для ферми (та її клієнтів) цей тип зрошення також економить багато води, підвищуючи екологічну стійкість сільськогосподарської діяльності.

Після успішної реалізації та верифікації цього проєкту компанія отримала 15% від суми кредиту як грант, що фінансується в рамках ініціативи Європейського Союзу для бізнесу EU4Business.

Завдяки інвестиціям компанія нині відповідає широкому спектру європейських стандартів, зокрема:

  • Директива 2000/60/EC Європейського парламенту та Ради від 23 жовтня 2000 року, що встановлює основу для дій Співтовариства у сфері водної політики
Розмір кредиту € 1,028,669
Сума ґранту € 128,584
ПроінвестованоЗрошувальні системи Reinke
Відповідні Директиви ЄС Якість і безпека продукції, захист навколишнього середовища
Cookie Consent with Real Cookie Banner